O şcoală din judeţul Buzău a fost închisă, urmând a desfăşura cursurile exclusiv online în următoarele două săptămâni. Este vorba despre şcoala din satul Izvorul Dulce, comuna Merei, care îşi va desfăşura activitatea după scenariul roşu.

Aici, un profesor care a predat la mai multe clase a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Alte două cadre didactice din județul Buzău, au fost și ele confirmate cu coronavirus: un profesor de la Liceul tehnic din Buzău, care se afla însă în izolare la domiciliu, şi o educatoare de la una dintre cele mai mari grădiniţe din municipiul Buzău.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 15 de cazuri noi de COVID-19, 5 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat, iar un pacient într-o unitate sanitară din alt județ. Cei 15 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 78 de ani.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 67 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.665, 2.341 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 212 de persoane se află în carantină, iar 120 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 98.

Share:

administrator

Lasă un răspuns