Şcolarii din municipiul Buzău vor putea desfăşura ore de curs în aer liber, începând chiar din această toamnă. Trei centre educaţionale vor fi amenajate de autorităţile locale în cele mai importante parcuri din muncipiul Buzău.

Proiectul a fost lansat de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care spune că doreşte să readucă în actualitate o metodă folosită cu succes de dascăli timp de câteva decenii.

”Reuşim să depăşim acest moment şi în acelaşi timp am învăţat ceva din această perioadă, respectiv să ne gândim foarte serios la şcoala în mijlocul naturii”, spune Constantin Toma, primarul Buzăului.

În cele trei parcuri, Crâng, Tineretului şi Marghiloman, vor fi asigurae toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea orelor de curs.

”Amenajăm trei centre educaţionale, zone exclusive cu acces permis numai elevilor şi profesorilor. În aceste vremuri, soarele şi aerul ajută foarte mult în lupta împotriva acestei pandemii”, spune edilul-şef al municipiului Buzău.

Primarul Constantin Toma spune că mobilierul şcolar pentru cele trei centre educaţionale în aer liber va fi confecţionat din stejarii uscaţi, afectaţi de boală, din Parcul Crâng, care au fost tăiaţi în această primăvară.

Share:

administrator

Lasă un răspuns