S.C. RER SUD S.A. modernizeaza sistemul de salubrizare din municipiul Râmnicu Sarat prin inaugurarea in data de 23.09.2020 a primelor 4 platforme subterane din municipiu, care vor deservi 4 asociații de proprietari cu un numar total de 36 blocuri și 598 apartamente.

Ca urmare a contractului nou incheiat in anul 2019 după câştigarea licitației organizate de autoritatea publica locala, societatea noastră și-a asumat responsabilitatea de a realiza 23 de platforme subterane. Zece dintre acestea vor fi realizate până la data de 10 octombrie 2020, restul de 13 vor fi realizate in perioada următoare. Platformele subterane vor fi prevazute cu compartimente separate pentru deseuri menajere și deșeuri reciclabile, iar långä platforme va fi amplasat câte un container de tip clopot” de culoare verde pentru depozitarea deseurilor de sticla.

Prin urmare, colectarea deşeurilor se va face pe 3 fracții (deşeuri menajere, deşeuri reciclabile reciclabil, deşeuri de sticla), urmând ca de la 1 ianuarie 2021 så fic introdusă și fracția biodegradabila, conform Legii 181/2020.

Dincolo de sistemul modern de depozitare a deşeurilor oferit de platformele subterane, elementele de noutate ale celor realizate la Râmnicu Sărat constau in modul de acces la platforma și monitorizarea video a platformelor. Aşadar, accesul la fiecare compartiment pentru depozitarea deșeurilor se va face pe baza unei cartele cu freeventa unica pentru fiecare asociație beneficiară, iar sistemul de monitorizare video al platformelor va fi conectat in timp real la centrul de monitorizare video al Poliției Locale și la Dispeceratul RER SUD.

Având în vedere cadrul legislativ din domeniul salubrizării din ce in ce mai exigent atât cu operatorii de salubritate cât şi cu utilzatorii sistemul de salubritate, devine necesară crearea unor sisteme de depozitare si colectare moderne a deşeurilor generate de populație. Sistemul de depozitare a deşeurilor oferit de plaformele subterane are multiple beneficii de la cele estetice până la cele de igienă publică. Platformele subterane nu permit imprăştierea deşeurilor, zona din jurul platformei este curată, deşeurile se depozitează pe categorii și ajung în interior în containerele special destinate fiecăruit tip de deşeu.

Pentru mai multe detalii referitoare la activitățile desfaşurate de compania noastră, ne puteți contacta pe adresa de e-mail office@rersud.ro sau la numerele de telefon 0786265264 – Denisa Hâncu, PR S.C. RER SUD S.A. sau pentru alte solicitari 0761.111.102-Secretariat RER sau la 0374.885.690 – Call Center

Share:

administrator

Lasă un răspuns