Alte 15 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate, în județul Buzău, în ultimele 24 de ore, dar și alte două decese. Este vorba despre doi pacienți, unul de 38 de ani, iar celălalt de 43 de ani.

Bărbatul de 38 de ani era dializat și, după ce a fost confirmat cu SARS-CoV-2, a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Starea sa s-a alterat însă progresiv și a fost transferat la Spitalul Județean din Galați, unde a și decedat. Celălalt pacient, de 43 de ani, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu problebe respiratorii grave.

După ce a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, el a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Ulterior, pe fondul alterării progresive a stării de sănătate, bărbatul a fost transferat în secția ATI a Spitalului Județean Buzău. Evoluția clinică a fost însă în continuare nefavorabilă, iar pacientul a fost intubat și trimis la Spitalul Victor Babeș din București, unde a murit.
Bărbatul suferea de obezitate și diabet zaharat.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 15 de cazuri noi de COVID-19, 5 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat, iar un pacient într-o unitate sanitară din alt județ. Cei 15 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 78 de ani.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 67 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.665, 2.341 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 212 de persoane se află în carantină, iar 120 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 98.

Share:

administrator

Lasă un răspuns