Castanele coapte și aromate sunt preparatul specific sezonului rece. Folosite de mii de ani ca aliment de nădejde în lunile reci, castanele sunt pline de vitamine și minerale esențiale pentru un organism sănătos. Vezi cum poți să prepari acasă cea mai bună rețetă de castane coapte.

Castanele sunt o gustare sănătoasă ce pot fi consumate într-o varietate de feluri. Una dintre cele mai cunoscute rețete este de castane coapte, care se pregătește foarte ușor, iar gustul parfumat obținut este un deliciu. Îți spunem și ce trucuri poți încerca pentru a obține cele mai crocante și aromate castane coapte.

Trucuri pentru castane coapte crocante

Înainte de a găti castanele, ține-le într-un bol cu apă călduță timp de 15 minute. În acest fel, castanele se rehidratează și astfel se vor decoji mai ușor după coacere.
Castanele care au stat în apă înainte de preparare, vor avea o crustă crocantă și un interior cremos.
Crestează castanele înainte de a le pune la copt, dar nu foarte adânc. Le poți cresta fie pe laterale, fie în forma unui “X”.
Castanele nu trebuie uscate în exces, deoarece își vor pierde din savoare și vor căpăta o textură gumoasă.

Trucuri pentru o rețetă de castane coapte crocante

Castane coapte în cuptor

Ingrediente
1 kg de castane comestibile; Sare după gust.
Mod de preparare

Pentru început, cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius. Între timp, se pregătesc castanele. Se crestează ușor coaja cu un cuțit, după care castanele se pun într-o tavă cu foaie de copt, se presară sare după gust și se lasă în cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se mai amestecă din când în când.

Când se scot din cuptor, castanele se șterg de un prosop pentru a-și desface coaja, se lasă să se răcească și se pot consuma imediat.

Știi ce beneficii are consumul de castane?

Rețete de castane

Castane coapte în tigaie

Ingrediente
Până într-un kilogram de castane comestibile sau câte castane încap într-o tigaie;Sare după gust.

Castane comestibile
Cum se pregătesc castanele comestibile
Castane coapte

După ce au fost spălate și coaja castanelor a fost crestată în forma unui X, se toarnă apă fierbinte peste ele și se lasă să se opărească pentru 2 minute. Se scot castanele, se pun într-o tigaie încăpătoare, se adaugă sare peste și se lasă la copt timp de aproximativ 10 minute. Se amestecă ori se întorc din când în când, la nevoie, pentru a se coace pe toate părțile.

Când se scot din tigaie, castanele se șterg de un prosop pentru a-și desface coaja, se lasă să se răcească și se pot consuma.

Cum să faci castane coapte

Castane coapte în cuptorul cu microunde

Ingrediente
500 gr castane comestibile;Sare după gust.
Mod de preparare

Se pregătesc castanele, se spală și se taie orizontal, după care se pun într-un bol. Într-un alt bol se pune puțină apă. Ambele boluri se pun în cuptorul cu microunde și se lasă la putere mare timp de 4-5 minute.

După ce au fost coapte, castanele se scot din cuptor și se lasă să se usuce pe o pungă de hârtie, timp de 5 minute, după care se consumă calde.

Castane coapte

3 Rețete de castane coapte foarte gustoase și ușor de încercat acasă.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns