Peste o mie de solicitări de reevaluare a lucrărilor au fost depuse de tinerii buzoieni nemulțumiți de notele primite, cifră care reprezintă o premieră în istoria examenului de maturitate din județ.

La proba de Limba și literatura română au fost înregistrate cele mai multe contestații, 483.

La proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie – au fost depuse 306 de cereri de recorectare, iar pentru tezele de la proba la alegere sunt 298 de contestații.

Rezultatele finale după etapa contestațiilor vor fi afișate duminică, 5 iulie.

În judeţul Buzău s-au înregistrat şase medii de 10. Trei au fost obţinute de elevi din municipiul Buzău, două la Râmnicu Sărat şi una în oraşul Pogoanele.

Trei dintre liceeni din municipiul Buzău care au obţinut media maximă la Bacalaureat sunt absolvenţi ai Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu”.

Elevii de zece din Râmnicu Sărat sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional „Al. Vlahuţă”. Cel de-al şaselea absolvent buzoian cu media 10 la Bacalaureat provine din Liceul Teoretic Pogoanele.

La polul opus se află Liceul Tehnologic „Victor Frunză” din Râmnicu Sărat, unde niciunul dintre elevii înscrişi nu a reuşit să ia Bacalaureatul.

Acelaşi eşec a fost înregistrat şi la Liceul Tehnologic din comuna Lopătari, acolo unde toţi cei patru candidaţi înscrişi la Bacalaureat au fost respinşi. Probleme au fost şi la Liceul Tehnologic Ruşeţu, unde toţi cei cinci elevi înscrişi au fost respinşi.

Share:

administrator

Lasă un răspuns