Un buzoian s-a trezit victima unei glume sinistre sau a unei informații false, care a fost postată marți pe un grup al pensionarilor de la fosta fabrică de geamuri din Buzău. Conform unui anunț care i-a întristat pe cei peste 300 de membri ai grupului ”GEROM SA – salariați și pensionari”, fostul lor coleg, Dionisie N., a murit zilele trecute. Informația a fost dezmințită chiar de ”mort”.

”Dionisie N. a decedat. Ieri (luni, n.r.) a fost înmormântat. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Familiei condoleante”, a scris Maria C., marți după-amiază, pe grupul dedicat foștilor angajați de la Gerom SA Buzău. Anunțul a strâns imediat o avalanșă de reacții din partea cunoscuților.

”Condoleanțe”, ”Dumnezeu să-l odihnească”, ”Să-i fie țărâna ușoară”, au fost principalele mesaje care au fost postate sub anunțul mortuar al doamnei Maria. Vestea a stârnit uimire printre foștii colegi ai celui căruia i-a fost dedicat necrologul online.

Povestea morții lui Dionisie devenea mai convingătoare, cu fiecare contribuție din partea pensionarilor Gerom de pe grupul de Facebook. ”Azi m-a anunțat ing. Mihalache, finul meu. Eram prieten cu el și îi admiram pomii de toate națiile. (…) Inginerul Râmniceanu a anunțat pe Mihalache”, a ținut Olimpia B. să intervină.

”Avea 72 ani. (…) A lucrat la Proiectări. După Revoluție, a plecat cu Predoiu în Rusia, la Krivoirog”, mai aflăm despre defunct de la aceeași doamnă Olimpia, vădit marcată de trecerea în neființă a fostului său coleg.

Printre zecile de mesaje de condoleanțe, a apărut la un moment dat un mesaj scris chiar de către defunctul îngropat luni. ”Oameni buni! Sunt sănătos, bine mersi!”, a scris Dionisie la o oră după postarea anunțului din care a aflat că ”decedase”.

Pentru că intervenția nu a fost convingătoare, mesajele de condoleanțe au continuat să curgă, Dionisie fiind nevoit să repete mesajele prin care să transmită că e viu. ”Copilași! Vă salut pe toți și vă pup! Am de gând să mai fac umbră pământului. Bărbosul alege. (…) Aveam de gând să vă bântui! Dar vă iert!”, a scris Dionisie pe grpul dedicat pensionarilor de la fosta fabrică de geamuri.

Share:

administrator

Lasă un răspuns