Agenția SUA pentru Protecția Mediului a declarat marți că va permite fermierilor să pulverizeze culturile cu substanțe care combate buruienile pe baza dicambei chimice vândute de Bayer AG BAYGn.DE și alte companii, după ce o instanță de apel din SUA a blocat vânzările în iunie.

Decizia este un impuls pentru Bayer, care a fost lovit de procese asupra diferitelor substanțe chimice din Statele Unite de la achiziționarea companiei de semințe Monsanto în 2018.

Criticii au spus că a fost un alt exemplu al administrației Trump care favorizează interesele comerciale în fața reglementărilor, cu doar o săptămână înainte de alegeri prezidentiale.

EPA a reaprobat timp de cinci ani XtendiMax de la Bayer, un erbicid popular pe bază de dicamba, care este pulverizat pe soia și bumbac proiectat genetic pentru a rezista.

Se știe că se îndepărtează și distruge alte culturi care nu sunt rezistente la aceasta.

EPA va implementa noi restricții asupra produselor dicamba care vor „avea grijă de problemele de deriva la care am fost martori în trecut”, a declarat administratorul Andrew Wheeler reporterilor într-un apel.

Agenția a reaprobat, de asemenea, erbicidul Engenia BASFn.DE dicamba al BASF SE și a extins aprobarea Tavium Syngenta.

Grupurile ecologiste au solicitat interzicerea produselor dicamba, argumentând că dăunează plantelor și faunei sălbatice din apropiere.

Un grup de trei judecători al Curții de Apel din Circuitul SUA a fost de acord în această vară și a decis că APE a subestimat substanțial riscurile legate de utilizarea dicamba Hotărârea sa a blocat și vânzările CTVA.N FeXapan ale Engenia și Corteva Agriscience.

Decizia APE anulează hotărârea instanței, au spus experții.

„Mai degrabă decât să evalueze costurile semnificative ale derivei de dicamba în timp ce Circuitul 9 le-a spus că legea impune, EPA s-a grăbit să fie aprobat din nou ca scop politic chiar înainte de alegeri”, a declarat George Kimbrell, director legal la Centrul pentru Siguranța Alimentelor.

Bayer și grupurile agricole, inclusiv American Soybean Association și American Farm Bureau, au lăudat decizia EPA.

Aproximativ 60% din recolta de soia din SUA în acest an a fost estimată a fi însămânțată cu soia Bayer’s Xtend, potrivit Bayer.

Acestea trebuie pulverizate cu erbicid pentru a îndepărta buruienile care au dezvoltat o toleranță pentru o altă substanță chimică, glifosatul.

Citeste continuarea SUA aprobă utilizarea ucigașului de buruieni Bayer timp de cinci ani

Share:

administrator

Lasă un răspuns