O plantă cu adevărat magică este reinventată la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău. Este vorba despre un nou soi de salvie, o plantă originară din zona Mediteraneană, care creşte cultivată în grădini însorite. Salvia este o plantă ornamentală, dar este recomandată mai ales ca remediu natural în tratarea multor afecțiuni.

Datorită conţinutului său bogat în vitamine și minerale, salvia este considerată drept o plantă cu proprietăţi tămăduitoare.  Ceaiul de salvie, băut mai des, fortifică întregul organism și ajută la vindecarea hipertensiunii arteriale, afecțiunilor intestinelor și stomacului, ale măduvei spinării, inflamațiilor căilor respiratorii, oboselii fizice și psihice.

În România, salvia găseşte condiţii bune de cultură, îndeosebi în judeţele din sudul ţării, mai ales pe terenuri pietroase şi calcaroase, expuse la soare, unde îşi menţine foarte bine coloritul frunzelor şi parfumul. Frunzele de salvie se recoltează la începutul înfloririi şi apoi de încă 2-3 ori în decursul verii şi toamnei, pe timp însorit. Se usucă în poduri, şoproane şi în camere bine aerisite, în locuri umbrite pentru a nu pierde din uleiul eteric, uşor volatilizabil.

Share:

administrator

Lasă un răspuns