DSP Buzău a raportat, vineri, decesul a două paciente, una de 71 de ani, iar cealaltă de 68 de ani, și al unui bărbat de 67 de ani. Toți trei aveau comorbidități. Pacientele au murit la spitalul din Râmnicu Sărat, iar bărbatul, la Spitalul Județean Buzău.

Femeia de 71 de ani era rezidentă a Centrului pentru persoane vârstnice ”Alecu Bagdad” din Râmnciu Sărat și, după confirmarea infectării cu SARS-CoV-2, a fost internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a și decedat.

Bătrâna suferea de tumoră cerebrală operată și epilepsie.

Cealaltă pacientă, de 68 de ani, s-a prezentat la Spitalul Râmnicu Sărat cu probleme respiratorii severe și, după ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2, a fost internată în secția ATI, unde a murit.

Pacienta avea hipertensiune pulmonară severă, insuficiență cardiacă congestivă și obezitate.

Bărbatul de 67 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii și, după ce a fost depistat pozitiv, a fost transferat în secția ATI, unde a decedat.

Acesta suferea de pneumonie bacteriană, diabet și hipertensiune arterială.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 18 de cazuri noi de COVID-19, trei pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat, iar un pacient într-un laboratoor privat din alt județ). Cei 18 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 23 și 73 de ani.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu COVID-19 sunt ocupate, un număr de 43 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.713, 2.375 persoane fiind declarate vindecate și externate.

De asemenea, 161 de persoane se află în carantină, iar 129 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 101.

Share:

administrator

Lasă un răspuns