Îmbrățișarea vacilor sau „koe knuffelen”, cum mai este numită în olandeză, a devenit mai mult decât o tendință drăguță de wellness (bunăstare). Gestul începe să fie practicat de tot mai mulți oamenii la nivel global și are beneficii imense asupra sănătății mintale, scrie BBC.

Oamenii au devenit tot mai inventivi în practicile pentru calmarea corpului și a minții, incluzând yoga alături de capre sau ”băia sonoră”, în care oamenii sunt ”scăldați” în diverse sunete care îi ajută să mediteze. Acum, o nouă practică de vindecare a stresului a fost inventată de olandezi și promite multe beneficii pentru practicanți.

„Koe knuffelen” sau ”îmbrățișând vaca” este o metodă centrată pe proprietățile de vindecare transmise de la animal la om.

Temperatura caldă a corpului vacii, bătăile lente ale inimii și dimensiunea animalului pot face ca îmbrățișarea oferită să fie o experiență incredibil de liniștitoare.

Mângâiatul animalelor pe spate, proptitul pe ele sau chiar să fii lins de ele fac parte tot din terapie, iar alintul poate fi plăcut și pentru vite. Un studiu din 2007 din revista Applied Animal Behavior Science spune că vacile se relaxează profund atunci când sunt masate în anumite zone ale gâtului și ale spatelui.

Îmbrățișarea vacilor a apărut în provinciile olandeze rurale în urmă cu mai bine de 10 ani, iar acum face parte dintr-o mișcare olandeză care vrea să aducă oamenii mai aproape de natură și viața de la țară.

Astăzi, fermele din Rotterdam, Elveția și chiar din Statele Unite oferă sesiuni de îmbrățișare a vacilor și promovează proprietățile activității care induc bucuria și elimină stresul.

Sursa foto: Captură BBC

Share:

administrator

Lasă un răspuns