Ministerul Educației a înființat un alt treilea post de inspector școlar general adjunct, funcție pe care a fost numită Florina Stoian, prin ordin de ministru.

Stoian a ocupat, prin concurs, funcția de inspector școlar general din 2016 și până anul acesta, când „mandatul” i-a expirat.

Ea a fost înlăturată de la șefia Inspectoratului Școlar Județean Buzău în luna mai, când a fost înlocuită de profesorul Ionel Meiroșu.

Florina Stoian va face acum echipă la conducerea IȘJ Buzău cu celelalte două adjuncte, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, și cu inspectorul general Ionel Meiroșu.

Florina Stoian are 61 de ani, a absolvit Liceul Pedagogic din Buzău, apoi Academia de Studii Economice, şi la bază este profesor pentru învăţământul primar şi preşcolar.

Educatoare de formaţie, devenită profesor de discipline economice şi actualmente profesor metodist, Florina Stoian a intrat în echipa de conducere a Inspectoratului Şcolar Buzău între anii 2007 şi 2012, în timpul regimului PD, respectiv PDL.

fost membru PD, apoi PNL, iar din iulie 2019 a fost, pe durata a mai puțin de un an, membru ALDE. În prezent este susținută de Partidul Mișcarea Populară, iar reușita întoarcerii acesteia la șefia învățământului local ar fif ost rezultatul unor negocieri între PMP și PNL.

Share:

administrator

Lasă un răspuns