Directorii executivi ai trei mari companii de tehnologie vor apăra miercuri o lege care protejează companiile de internet în fața unui panou din Senat – un subiect care a împărțit parlamentarii americani cu privire la modalitățile de a răspunde Big Tech pentru modul în care moderează conținutul de pe platformele lor.

Mark Zuckerberg de la Facebook Inc, Jack Dorsey de la Twitter Inc și Sundar Pichai de la Google vor spune comitetului prezidat de senatorul republican Roger Wicker că Secțiunea 230 din Legea privind decența în comunicații – care protejează companiile împotriva răspunderii asupra conținutului postat de utilizatori – este crucială pentru libera exprimare pe Internet.

Dorsey de pe Twitter va avertiza comitetul că erodarea temeiului secțiunii 230 ar putea afecta în mod semnificativ modul în care oamenii comunică online.

Zuckerberg va spune că platformele tehnologice sunt susceptibile să cenzureze mai mult pentru a evita riscurile legale dacă secțiunea 230 este abrogată.

Audierea vine după ce președintele republican Donald Trump a cerut în repetate rânduri ca, companiile de tehnologie să fie trase la răspundere pentru presupuse înăbușiri ale vocilor conservatoare.

Ca urmare, apelurile pentru reformarea secțiunii 230 s-au intensificat de la parlamentarii republicani înainte de alegerile din 3 noiembrie, chiar și atunci când există puține șanse de aprobare de către Congres anul acesta.

Candidatul la președinție democratic Joe Biden și-a exprimat sprijinul pentru revocarea legii.

Maria Cantwell, democrată de vârf din comisia de comerț din Senat, a respins inițial o cerere a republicanilor de a-i cita pe cei trei CEO-uri pentru a se prezenta la ședință, dar mai târziu s-a răzgândit și a spus că a luat în considerare o „dezbatere despre 230”.

Există, de asemenea, mai multe acte legislative bipartidiste care au fost introduse în această privință.

„O audiere cu mai puțin de o săptămână înainte de alegeri nu va fi un loc bun pentru o explorare aprofundată a unei probleme foarte complicate, așa că sper să ajungă să fie de fond”, a declarat Matthew Perault, directorul Centrului pentru Științe și Politică tehnologică la Universitatea Duke.

Luni, Perault a emis un document care stabilea o agendă pentru reformarea legii în cadrul următoarei administrații.

Citeste continuarea CEO-urile Facebook, Twitter, Google vor apăra legile care protejează platformele tehnologice în fața comisiei Senatului SUA

Share:

administrator

Lasă un răspuns