În fiecare an, pe data de 26 octombrie este prăznuit Sfântul Dumitru. Este unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei, iar ziua este încărcată cu mai multe tradiții și superstiții aducătoare de noroc și sănătate. Vezi ce nume se sărbătoresc de Sfântul Dumitru și cui este bine să îi spui la mulți ani.

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir sau Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir este trecut în calendarul ortodox 2020 pe data de 26 octombrie. Atunci sărbătoriții primesc cele mai frumoase urări de La mulți ani, deoarece Marele Mucenic Dumitru este considerat unul dintre cei mai mari sfinți militari, atât în Biserica Ortodoxă, cât și în Biserica Catolică de rit bizantin și cea de rit roman.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Dumitru

Dumitrache; Dimitri; Dima; Dimitrică; Mitrea; Mitru; Mitrache; Mitache; Dumitrica; Dumitra; Demetre; Dumitrița; Mița; Mimi.

Dacă ai prieteni, rude, colegi sau alți oameni dragi care poartă aceste nume, urează-le “La mulți ani!”. Poți alege să trimiți unul din următoarele mesaje de Sfântul Dumitru.

Vezi ce semnifică Focul lui Sumedru – cea mai veche tradiție dinaintea Sfântului Dumitru

Ce nu ai voie să faci de Sfântul Dumitru

Pentru că este o zi marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox, de Sfântul Dumitru nu ai voie să muncești prin gospodărie, nici să coși sau să speli.
Nu este bine să te pieptăni în această zi sfântă, deoarece se spune că vei atrage necazurile.
Se spune că nu este bine să semeni usturoiul în ziua de Sf. Dumitru, deoarece vei avea un an plin de pagubă și probleme.
Dacă ai datorii, este bine să le plătești până în această zi. Dacă nu, îți va merge rău tot anul.

În jurul sărbătorii de Sfântul Dumitru, se aprind focuri și peste ele sar copiii. Se urmează acest obicei pentru sănătate și prosperitate tot anul. Descoperă și alte tradiții și superstiții de Sfântul Dumitru.

Share:

administrator

Lasă un răspuns