Boeing BA.N a raportat miercuri cea de-a patra pierdere trimestrială consecutivă, deoarece criza coronavirusului și oprirea aeronavei 737 MAX au afectat vânzările, reafirmându-și în același timp așteptarea ca livrările SUA ale aeronavei să se reia înainte de sfârșitul anului.

Boeing a declarat că se menține cu ratele sale de producție a corpurilor largi reduse profund, anunțate în iulie, precum și cu obiectivul de a atinge o rată de construcție de 31 de corpuri înguste lunar la începutul anului 2022.

Pandemia COVID-19 a împiedicat aproape călătoria aeriană, împingând companiile aeriene majore în pragul falimentului și forțându-le să caute ajutor guvernamental, să reducă costurile și să amâne livrările de aeronave.

Ca rezultat, Boeing, cu sediul în Chicago, a redus producția, a pierdut mii de locuri de muncă și și-a schimbat strategia de dezvoltare a avioanelor, în timp ce lucrează pentru a ieși din adâncurile crizei și a interdicției mondiale de 19 luni a avioanelor sale 737 MAX declanșate de două accidente fatale.

Compania a început o campanie masivă de eliminare a locurilor de muncă la începutul acestui an și se așteaptă să reducă 19.000 de locuri de muncă până la sfârșitul anului din cei aproximativ 160.000 de lucrători pe care îi avea la nivel global până la sfârșitul anului 2019.

Fluxul de numerar gratuit al companiei a crescut la 5,08 miliarde USD în trimestrul trecut, de la 2,89 miliarde USD, cu un an mai devreme, în timp ce datoria totală a crescut la 61 miliarde USD, de la 19,2 miliarde USD.

Cu excepția articolelor, Boeing a pierdut 1,39 dolari pe acțiune în trimestrul trei încheiat la 30 septembrie. Veniturile au scăzut cu 29%, la 14,14 miliarde de dolari.

Citeste continuarea Boeing înregistrează a patra pierdere trimestrială consecutivă, pe măsură ce vânzările scad

Share:

administrator

Lasă un răspuns