Facebook a venit cu o veste poate nu tocmai bună pentru toată lumea, și anume, vrea să renunțe la cea mai importantă funcție a sa. Rețeaua de socializare cu cei mai mulți utilizatori vrea să procedeze ca în cazul Instagram și testează posibilitatea de a ascunde numărul de like-uri primite la o postare.

Utilizatorii vor putea continua să dea și să primească like-uri, însă numărul total al acestora nu va mai fi afișat. Va fi disponibilă doar lista de utilizatori care au apreciat postarea.

În codul sursă al aplicaţiei Facebook de Android a fost descoperit un nou mod de afişare a reacţiilor pe care prietenii le au la un anumit post. În acest caz, sunt afişate numele câtorva persoane care au dat like, însă lipseşte cifra exactă a numărului de like-uri. Facebook a confirmat deja că ia în considerare ascunderea numărului de like-uri şi că experimentează diverse modalităţi în care poate face acest lucru.

“Intenţionăm să ascundem numărul de like-uri pe Facebook″⁣, a declarat marţi pentru AFP un purtător de cuvânt al gigantului reţelelor de socializare.

De ce vrea Facebook să ascundă like-urile

Butonul de like este poate cel mai reprezentativ element al rețelei sociale, însă compania încearcă acum să-i reducă importanța, într-un fel sau altul.

Prin această schimbare majoră se doreşte să se atenueze presiunea socială asociată dobândirii aprobării de la semeni şi să se concentreze atenţia asupra conţinutului în sine, mai degrabă decât asupra popularităţii.

Scopul final ar fi ca utilizatorii să se simtă mai puțin judecați pe platformă.

„Sperăm ca acest test va elimina presiunea numărului de like-uri pe care îl va primi o postare, astfel încât să te poți concentra pe distribuirea lucrurilor care chiar îți plac”, a declarat Mia Garlick, director al politicii Facebook pentru AFP.

De asemenea, și reţeaua Twitter a testat la rândul său această metodă, dar a descoperit că utilizatorii erau mai puţin interesaţi de tweet⁣-uri atunci când acestea nu erau însoţite de statistici privind popularitatea.

The post Adio like-uri pe Facebook? Platforma vrea să renunțe la cea mai importantă funcție a sa appeared first on Business Express.

Share:

administrator

Lasă un răspuns