Indiferent ca exista sau nu o problema a ochilor, semne care indica o afectiune sau nu, un control in cadrul unui cabinet specializat este recomandat macar o data pe an. In cazul copiilor, cu atat mai important este acesta, pentru a avea siguranta sanatatii vederii. Orice parinte care se preocupa de sanatatea copilului trebuie sa se intereseze cu privire la momentul potrivit pentru a face o vizita oftalmologului.

Uneori nu din lipsa de interes, ci din lipsa cunoasterii acestia ajung cand deja este prea tarziu pentru a preveni problemele de vedere ale copilului. Iata de ce specialistii clinicii de oftalmologie copii Kidoptik recomanda ca un consult de specialitate sa aiba loc la intervale regulate de timp. Mai ales in contextul actual, cand ecranele luminoase sunt parte din viata fiecaruia trebuie acordata mai multa grija ochilor.

Servicii de oftalmologie, special concepute pentru copii

De ce e recomandat ca un astfel de consult sa fie realizat doar in cadrul unei clinici speciale pentru copii? Este foarte important ca cei mici sa coopereze in decursul consultatiei, astfel ca diagnosticul sa fie pus corect. In acest sens, frica de medic sau o aparatura clasica nu favorizeaza un rezultat adecvat, precis.

Iata de ce in cadrul clinicii Kidoptik toate sunt aranjate astfel incat orice copil sa se simta relaxat atunci cand este supus examinarii oftalmologice. Astfel, consultul este realizat de un specialist in oftalmologie pediatrica, ce detine experienta necesara pentru a face orice copil sa se simta relaxat. O distanta corespunzatoare este mentinuta si atunci cand examinarea propriu zisa are loc, aspect posibil datorita aparaturii performante din dotarea clinicii.

Plsu Optix de exemplu este un aparat special, un autorefractrometru pediatric prin care sunt determinate dioptriile de la o distanta confortabila pentru copii. Cu ajutorul acestuia pot fi investigate numeroase boli de ochi intalnite in randul celor mici.

Altfel spus, este important ca o consultatie oftalmologica sa se poata desfasura si sub forma de joaca. Acest lucru este posibil cand consultatia este condusa de medici specializati in acest domeniu, respectiv in pediatrie. Va avea succes in examinarea corecta a pacientilor, chiar daca acestia au frica de doctor sau sunt mai activi si nu au rabdare sa fie supusi unei examinari de durata.

Teama de picaturi din cauza apropierii poate fi o alta problema la copii. In acest sens, la Kidoptik examinarea poate fi efectuata si fara acestea, datorita priceperii specialistului. Mai multe detalii despre aceasta varianta va pot furniza insa medicii clinicii mentionate.

Acolo unde este cazul, specialistul va oferi prescriptia pentru ochelar, acesta putand fi executat in cadrul aceleiasi clinici. Avantajul aici este ca aceasta dispune de o optica medicala dotata cu 500 de modele de ochelari de vedere, concepute atat pentru copii, cat si pentru adolescenti. Un alt plus este faptul ca parintii pot pleca atat cu consultul realizat responsabil, cat si cu ochelarii potriviti, executari cu aparatura computerizata. Precizia este foarte importanta.

Mai multe informatii insa despre serviciile de oftalmologie disponbile la aceasta clinica gasesc cei interesati pe site-ul kidoptik.ro.

Share:

administrator