Te-ai decis sa construiesti sau sa renovezi o locuință? Munca acestea nu va fi niciodată completa dacă nu ții cont de importanta ușilor (atat exterioare cat și interioare) – ele trebuie sa fie nu doar atrăgătoare ci mai ales funcționale.

Ușile unei case (ori ale unui apartament) sunt concepute în principal pentru a întâmpina ocupanții, vizitatorii și de asemenea, pentru a descuraja hoții sau raufacatorii, impiedicandu-i să intre în interior. Ușile exterioare sunt menite să îmbunătățească atractivitatea (in cazul unei vanzari) și să sporească valoarea respectivei proprietăți, in intregul ei.  

Cand cer usile interioare o înlocuire imediată? Care sunt motivele pe care trebuie sa le cunosti? Sa le luam pe rand:

  • Daune ce se vad cu ochiul liber

Ușile exterioare sunt expuse direct la o multime de factori de mediu (inghet, dezghet, ploaie, vant, temperaturi ridicate etc.); in plus, ele pot fi zgariate, agatate sau chiar lovite. Sa nu uitam nici dezvoltarea mucegaiului în interiorul casei. Numai acești factori sunt deja suficienți pentru a vă deteriora ușile – solutia? Schimbati-le imediat.

  • Dificultăți de funcționare

Ușile ar trebui să fie ușor de utilizat, în special pentru ocupanti. Dar dacă nu pot fi deschise sau închise fără probleme, atunci ar putea exista unele probleme cu componentele lor de bază. Este posibil ca ușile să nu mai fie așezate corect pe cadrele lor. Ar putea avea unele părți care sunt deformate sau deteriorate. Fără a remedia aceste probleme, doar ignorand sau amanand abordarea situatiei respective, pereții din jur, cadrul și chiar podeaua pot avea în final de suferit. Iar costul reparatiilor va creste si va fi alocat tot din buzunarul nostru!  

  • Pierderi constante de energie

Ușile nu oferă doar siguranță, securitate și intimitate încăperilor și spațiilor, ci trebuie să mențină și temperatura acestor locuri. Dacă camera din vecinatatea usii nu poate menține temperatura oferită de sistemele de încălzire ori aer condiționat, atunci ar putea exista unele probleme cu ușa respectiva. Daca situatia este aceeasi in intreaga locuinta, s-ar putea ca problema sa fie mai complexa si sa fie legata de izolatia peretilor, a podului ori de ferestre. Daca nu înlocuim ușile defecte, facturile la energie ar putea crește semnificativ, luna de luna. 

  • Aspectul învechit

O casa veche ne duce imediat cu gandul la o casa …invechita. Poate stilul nu este unul depasit… insa daca ati renovat in jur (acoperisul, peretii etc.), usa poate a ramas in urma si va trage “in jos” Înlocuirea ușilor cu altele noi vă asigură că respectiva constructie își poate recăpăta și chiar îmbunătăți valoarea.

Dacă doriți să înlocuiți ușile exterioare ale locuintei, alegeti optiunile din PVC si aluminiu de la HELIOS!

Share:

administrator