Saudi Aramco 2222.SE a început să comercializeze marți o vânzare de obligațiuni în cinci tranșe, exprimată în dolari SUA, întrucât cel mai mare producător de petrol din lume caută numerar după ce prețurile scăzute ale petrolului i-au afectat finanțele.

Miscarea face parte dintr-un atac asupra piețelor internaționale ale datoriilor de către emitenții din Golf care încearcă să blocheze finanțele afectate de pandemie și de prețurile scăzute ale petrolului, ceea ce a împins emisiile regionale din recordul de anul trecut să depășească din nou 100 de miliarde de dolari.

Aramco are nevoie de bani pentru a plăti dividende de 37,5 miliarde de dolari pentru a doua jumătate a anului 2020 și finanțează achiziția de 69,1 miliarde de dolari a 70% din Saudi Basic Industries (SABIC) 2010.SE.

Acesta a strâns un împrumut de 10 miliarde de dolari anul acesta, care urmează să fie plătit în rate până în 2028, pentru a susține acea achiziție.

Aramco a oferit îndrumări inițiale de preț de aproximativ 140 de puncte de bază (bps) față de trezoreria americană (UST) pentru o tranșă de trei ani, în jurul valorii de 155 bps peste UST pentru obligațiunile pe cinci ani, în jurul valorii de 175 bps peste UST pentru bancnotele de 10 ani, în jurul valorii de 205 documentul arată că bps peste UST pentru o tranșă de 30 de ani și aproximativ 230 bps peste UST pentru obligațiunile pe 50 de ani.

Nu a existat nicio indicație oficială a mărimii, dar a doua incursiune a Aramco pe piețele internaționale ale datoriei este de așteptat să fie considerabilă, după ce anul trecut a strâns 12 miliarde de dolari în prima emisiune de obligațiuni.

„Un emitent ca acesta nu tipărește de obicei tranșe mai mici de 1,5 miliarde de dolari sau în jur”, a spus un bancher din acord.

Anul trecut, Aramco a fixat prețul în interiorul suveranului curbei Arabiei Saudite, dar sursele financiare se așteaptă ca noile sale obligațiuni să fie cu aproximativ 10 bps mai largi, sugerând investitorilor să vadă un profil de risc ușor mai mare după scăderea prețurilor petrolului din acest an.

Citi C.N, Goldman Sachs GS.N, HSBC HSBA.L, JPMorgan JPM.N, Morgan Stanley MS.N și NCB Capital 1180.SE au fost angajați ca runners activi, a arătat un document emis de una dintre bănci.

Alte bănci implicate în tranzacție includ BNP Paribas BNPP.PA, BOC International 601696.SS, BofA Securities BAC.N, Credit Agricole CAGR.PA, First Abu Dhabi Bank FAB.AD, Mizuho 8411.T, MUFG 8306.T, SMBC Nikko 8316.T și Societe Generale SOGN.PA, arăta documentul.

Citeste continuarea Aramco comercializează obligațiuni cu cinci tranșe, căutând bani în mijlocul petrolului ieftin

Share:

administrator

Lasă un răspuns