Poliția din Buzău a început o anchetă după ce pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare care surprinde cum un căruțaș își pedepsește crunt calul, pentru că nu vrea să se pună în mișcare. La un moment, tânărul pornește o drujbă și atinge animalul, iar acesta tresare. Cabalina este lovită apoi cu picioarele și pumnii.

Pe înregistrarea efectuată de un localnic din comuna buzoiană Brădeanu se vede cum proprietarul animalului pornește o drujbă și, cu ea pornită, atinge calul pentru a-l determina să scoată căruța din șanțul în care rămăsese înțepenită.

Ulterior, în încercarea de a forța calul să plece de pe loc, individul îl lovește cu pumnul și cu picioarele.

Cu ajutorul imaginilor postate pe Facebook, polițiștii din zonă l-au identificat rapid pe bărbatul care și-a maltratat propriul animalul. Acesta este un tânăr din Brădeanu, de 21 de ani. El a fost condus la sediul Poliției, ca să explice de ce a recurs să-și bată calul.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că regretă ieșirea violentă pentru care va suporta consecințele legii. Acum, mărturisește chiar că are mustrări de conștiință, conștient că iapa pe care a bătut-o îi este principalul ajutor la muncile cu ziua prin sat.

”Nu are niciun semn de drujbă, o să vedeți. E prima oară când a făcut figuri, dar regret că am lovit-o, că e animalul cu care scot pâinea. Nu merita acest tratament. Eram băut și nu voia să mai plece din acel șanț”, a declarat tânărul din Brădeanu.”Față de tânăr au fost demarate cercetări sub coordonarea parchetului cu privire la săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de legea 205 din 2004 pentru protecția animalelor”, a declarat Ane-Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Cruzimea față de animale se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală.

Astfel de cazuri vor intra în sarcina Polițiai Animalelor, înființată prin ordonanță de urgență la jumătatea acestei luni. Va avea structuri în toate judeţele, va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor. Va deveni operațională până la sfârșitul acestui an.

Share:

administrator

Lasă un răspuns