Apelurile repetate ale autorităţilor către persoanele vindecate de COVID-19 pentru a dona plasmă au avut ecou, cel puțin la Buzău. Numeroşi pacienţi care au fost infectaţi cu noul coronavirus au dovadă de solidaritate, Buzăul ajungând judeţul cu cel mai mare număr de donatori.

Recoltarea se face de la pacienţi vindecaţi de COVID-19, cu ajutorul unui echipament performant, la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău. Plasma este folosită pentru tratarea celor infectaţi, care se află în stare gravă.

Consiliul Judeţean a primit, în luna aprile, printr-o donaţie, un aparat modern de plasmafareză. Echipamentul a fost pus la dispoziţia Centrului de Transfuzie Sanguină, iar din luna mai a început procesul de recoltare a plasmei hiperimune, la Buzău.

Printre donatori este și Eugen, ofițer specialist din cadrul Inspectoratului. Acesta s-a prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău pentru a dona plasmă, acesta infectându-se în luna septembrie în timp ce se afla în județul Olt, manifestând o formă ușoară a bolii.

Astfel, a dorit să doneze plasmă pentru a-i sprijini pe medici în vindecarea altor oameni infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Porivit jandarmilor buzoieni, și alți lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, care au avut de suferit de pe urma noului coronavirus, s-au alăturat campaniei “Donează plasmă și cel de lângă tine va trăi!”, inițiată la nivelul ministerului, al cărei scop este ajutarea bolnavilor de a se vindeca.

Share:

administrator

Lasă un răspuns